Jučer, 23.10.2023.godine Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je darivateljima krvi iz Republike Hrvatske koji su u 2021. godini dali krv 100 i više puta (muškarci) odnosno 75 i više puta (žene) odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Svečana dodjela se održala u Zagrebu, u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske. S područja Krapinsko-zagorske županije Odlikovanja je primilo 19 darivatelja.

S područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica odlikovani su: Božidar Brezak, Vladimir Drempetić, Ivan Sili i Josip Šiltić, s područja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec: Željko Trajbar, s područja Gradskog društva Crvenog križa Krapina: Boris Kiseljak, s područja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada: Mirko Auguštin (posthumno), Ivan Gorupić i Nenad Lipnjak, s područja Gradskog društva Crvenog križa Zabok: Petar Bedeniković, Željko Filipec, Branko Sente i Boris Tisanić, te s područja Gradskog društva Crvenog križa Zlatar: Željko Andrec, Stjepan Grošek, Ivan Koledić, Goran Kurtoić, Mladen Prugovečki i Stjepan Škrapec.

Po povratku iz Zagreba Krapinsko-zagorska županija je u Zaboku, u Restoranu „Grašo“ organizirala okrjepu i druženje za darivatelje i osigurala prigodan poklon za svakog darivatelja, a zamjenica župana Jasna Petek je u ime Krapinsko-zagorske županije zahvalila darivateljima na njihovoj nesebičnosti i čestitala na dobivenim odlikovanjima.