U Krapinsko-zagorskoj županiji u mjesecu rujnu i listopadu provodio se Program prometne kulture za najmlađe, nakon dvogodišnje stanke. Program se provodi u sklopu školskog kurikuluma u terminu redovne nastave, a sadrži nekoliko dijelova: „Program prometne kulture za najmlađe“; „Osnove prve pomoći“ i „Vatrogasna radionica za djecu“.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko-zagorska, Društvom Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, DVD-om, pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko – zagorske županije, te općina i gradova.

Učenici drugih razreda prolaze obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te su kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.

Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača.

U rujnu je održan program u OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Oroslavje, OŠ Donja Stubica, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, te u listopadu u OŠ Bedekovčina, OŠ Đurmanec, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Ante Kovačića Zlatar, OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli, OŠ Josipa Broza Kumrovec i OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok.

Kratku školu prve pomoći održavali su djelatnici i volonteri Gradskih društava Crvenog križa na čijem području se provodi program. Sudjelovali  su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, Klanjec, Krapina, Pregrada, Zabok i Zlatar.