U ponedjeljak, 06. lipnja 2022. g. djelatnici Gradskih društava Crvenog križa sa područja Krapinsko-zagorske županije (Donja Stubica, Krapina, Pregrada i Zlatar) sudjelovali su na svečanom otvorenju centra PrInOS-pružanje inkluzivnih oblika skrbi, kojeg je otvorilo Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj, voditeljica projekta Vlatka Vincetić i Dubravka Kečkeš, predsjednica Crvenog križa Čakovec predstavili su projekt u kojem će se pružati usluga organiziranog stanovanja namijenjenog beskućnicima koji će samostalno živjeti u 5 stambenih jedinica, uz potrebnu stručnu podršku koja će biti osigurana kroz uslugu poludnevnog boravka. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020. u stopostotnom iznosu od 13.999.174,97 HRK.

Čestitamo GDCK Čakovec na trudu i zalaganju u ostvarenju ovog važnog projekta koji će trajno služiti na pomoć lokalnoj zajednici.