Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije provodi pripreme za prihvat izbjeglog stanovništva iz područja Ukrajine u sklopu aktivnosti:

  • Evidencija osoba izbjeglih iz Ukrajine za potrebe Službe traženja
  • Psihosocijalna podrška
  • Humanitarna pomoć

Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije poziva osobe iz Ukrajine koje su ušle u Hrvatsku i smjestile se u privatnom aranžmanu na području županije, da se jave Gradskim društvima Crvenog križa na području kako bi ih se evidentiralo za potrebe Službe traženja te im se osigurala potrebna pomoć:

Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica

Tel.: 049/286-145

e-mail: crveni.kriz.donja.stubica@kr.t-com.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec

Tel./Fax.: 049/550-149

e-mail: gdck.klanjec@gmail.com

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina

Tel..: 049/371-141

e-mail: info@gdck-krapina.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada

Tel./Fax.: 049/376-013

e-mail: gdck.pregrada@gmail.com

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok

Tel./Fax.: 049/221-444

e-mail: info@gdck-zabok.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar

Tel./Fax.: 049/461-505

e-mail: ck.zlatar@gmail.com

Svim Društvima Crvenog križa mogu se javiti i sve one osobe koje su iz organiziranog smještaja otišle u privatni smještaj u različite dijelove Hrvatske.

Društvo Crvenog križa KZŽ trenutno raspolaže sa dovoljno volontera ali svi oni koji žele pomoći mogu se javiti u lokalno Društvo Crvenog križa te ćemo ih angažirati prema potrebi.

Trenutno postoji potreba za prevoditeljima s ukrajinskog jezika i svi oni koji u tom dijelu mogu pomoći, molimo da se jave na e-mail ukrajinska-kriza@hck.hr.

Građani koji nude privatni smještaj izbjeglicama prijavljuju ga u Ravnateljstvo civilne zaštite na rcz.zbrinjavanje@mup.hr odnosno 112.