U petak, 11.06.2021.god. u prostorima Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije održana je koordinacija ravnatelja i računovodstveno-administrativnih djelatnika Gradskih društava Crvenog križa iz naše županije. Koordinaciji je nazočila zamjenica župana Jasna Petek koja je iskoristila priliku da na jednom mjestu , nakon više od godine dana pandemije, vidi predstavnike svih Gradskih društava Crvenog križa, te je svim djelatnicima i volonterima Crvenog križa zahvalila u ime župana i svoje osobno ime na angažmanu Crvenog križa u suzbijanju pandemije uzrokovane novim koronavirusom i posljedica razornog potresa na području Petrinje i Siska.

Predstavnici Mikrobita iz Krapine, koji rade na programskom rješenju aplikacije za dobrovoljno davanje krvi, prezentirali su odrađeno, a prisutni su se uključili sa svojim prijedlozima i sugestijama kako bi finalna verzija aplikacije zadovoljila sve buduće korisnike. Izradu aplikacije će financirati Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, a koristit će je sva Gradska društva Crvenog križa. Potom je djelatnica Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Sonja Borlinić prezentirala računovodstveni program Synesis koji se nalazi na cloud serveru Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i njegovo korištenje je omogućeno svim Gradskim društvima Crvenog križa. Svrha ove prezentacije je bila ukazati Gradskim društvima Crvenog križa koja još ne koriste program Synesis na njegove prednosti koje uvelike olakšavaju i ubrzavaju svakodnevni rad.  U nastavku koordinacije prisutni su se dotakli problema na koje nailaze u provođenju svojih redovnih aktivnosti. Ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović je pripremio iscrpne podatke kojima je prisutnima ukazao na nužnost traženja drugih izvora financiranja i pri tome istaknuo važnost i benefite EU i drugih projekata.

Koordinacija je bila jako zanimljiva i korisna, te su svi sudionici izrazili svoje zadovoljstvo i složili se da je ovakav vid druženja i razmjene iskustava potreban.