Jučer, 01. ožujka 2021. godine održana je radna sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije. Sjednica je održana povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava od 01. ožujka 1972. godine, kad je osnovana Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu pri Ujedinjenim narodima a na taj datum ujedno se obilježava i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek istaknuo je da je protekla godina bila izazovna i teška za sve te da je pandemija koronavirusa potvrdila potrebu organiziranja, pripremanja i zajedničkog djelovanja svih dionika sustava civilne zaštite.

Župan Željko Kolar je posebno zahvalio svim operativnim snagama i svim službama, članicama Stožera, svakom na svom odrađenom poslu, posebno zdravstvenim djelatnicama i djelatnicima, te je potom predstavnicima operativnih snaga koje su sudjelovale u borbu protiv COVID-19 dodijelio zahvalnicu u kojoj piše: „Dobrota je jezik koji gluhi mogu čuti i slijepi vidjeti. Kad si dobar prema drugima, to ne mijenja samo svijet, nego i tebe. Hvala vam na svemu dobrome što činite u borbi protiv COVIDa-19.“ 

Zahvalnice su uručene Stožeru civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, Službi civilne zaštite Krapina i županijskom centru 112, Policijskoj upravi Krapinsko-zagorskoj, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanica Zlatar Bistrica.