Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi, koji se obilježava 14. lipnja, u prostorijama Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije u Krapini okupili su se predstavnici svih gradskih društava Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije. Uz zahvalnost darivateljima krvi, obilježavanje tog dana služi ujedno i za podizanje svijesti stanovništva o globalnoj potrebi za sigurnom krvlju ističući kako svi mogu dati svoj doprinos.

Ravnatelj Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije Davor Šimunović je istaknuo važnost „Sigurne krvi“, kao temu ovogodišnjeg Svjetskog dana darivatelja krvi i naglasio kako u svijetu pristup sigurnoj krvi i dalje je privilegija rijetkih, te je stoga vrlo važno očuvati postojeću tradiciju darivanja krvi u Krapinsko – zagorskoj županiji. Također je rekao kako je Krapinsko – zagorska županija je zauzela 2. mjesto u dobrovoljnom davanju krvi sa 6,73 % zahvaljujući radu svih Gradskih društava CK, te od Gradskih društva CK iz Krapinsko-zagorske županije najveći postotak ima GDCK Krapina koje se sa 9,39 % doza na sto stanovnika nalazi se na 5. mjestu u Republici Hrvatskoj. Ostala Gradska društva CK iz naše županije su postigla slijedeće rezultate: GDCK Donja Stubica 7,57 %, GDCK Klanjec 3,14 %, GDCK Pregrada 4,81 %, GDCK Zabok 6,33 % i GDCK Zlatar 6,29 %.

Susretu je nazočio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sa svojom zamjenicom Jasnom Petek i čestitao Svjetski dan darivatelja krvi, te izrazio zahvalnost i divljenje angažmanu, nesebičnosti i humanosti u radu Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije i Gradskim društvima Crvenog križa Donja Stubica, Klanjec, Krapina, Pregrada, Zabok i Zlatar. Župan je također zahvalio i čestitao djelatnicima Crvenog križa i dobrovoljnim darivateljima, a posebno Milki Barlović, koja je krv donirala 75 i više puta te Božidaru Hercegu, koji pripada 100+ skupini, darivateljima koji su krv darovali 100 ili više puta.