Brojna pravni subjekti i udruženja građana, kao i pojedinci uključili su se u razne humanitarne akcije bilo preko donacija u novcu, robi ili volonterskim radom kako bi pružili podršku borbi protiv koronavirusa.

Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije obratili su se građani koji bi pomogli novčanim donacijama za provođenje aktivnosti vezanih uz suzbijanje širenja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Donacijama građana prikupljeno je 43.000,00 kuna. Uplaćene donacije utrošiti će se za nabavku zaštitne opreme i sredstva za zaposlenike i volontere, te artikala za humanitarne pakete za građane pogođene aktualnom situacijom. Da bismo mogli raditi na terenu, donositi hranu i druge potrebe za naše sugrađane moramo imati adekvatnu zaštitnu opremu. Zbog trenutne situacije potrošnja zaštitne opreme je višestruka od uobičajene, te je potrebno stalno nabavljati novu kako se ne bismo doveli u situaciju da ostanemo bez iste.

Stoga su nam navedene donacije građana vrlo značajne i vrijedne, te se i ovim putem zahvaljujemo donatorima na podršci u borbi protiv ove pandemije.

Mi smo tu zbog naše zajednice i još vas jednom molimo da ostanete doma!