Danas, 11. veljače 2020. godine, u prostorijama Županijskog centra 112 u Krapini obilježen je Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Tom je prilikom voditelj Službe civilne zaštite Krapina Josip Cigula održao kratku prezentaciju o novom ustroju Ravnateljstva civilne zaštite s naglaskom na broj 112.

– Vlada je 2018. godine donijela odluku o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, čime je Državna uprava za zaštitu i spašavanje pripojena Ministarstvu unutarnjih poslova. U ministarstvu je ustrojeno Ravnateljstvo civilne zaštite koje je preuzelo poslove bivše državne uprave za zaštitu i spašavanje, a ono obuhvaća pet područja djelovanja i to eksplozivne atmosfere, zaštitu i spašavanje, radiološku i nuklearnu sigurnost, razminiranje i inspekcije – objasnio je Cigula, te dodao kako je u Republici Hrvatskoj jedinstveni broj za hitne službe uveden 11. veljače 2005. godine.

Obilježavanju Dana europskog broja 112 nazočio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je tom prilikom čestitao svim djelatnicima Županijskog centra 112 njihov dan, te naglasio kako oni obavljaju velik i odgovoran posao.

Događaju su prisustvovali i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek  – Jambrek, Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik PU krapinsko zagorske županije Robert Pavić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krešimir Božić te Nenad Capar i Tomislav Zrinski iz HGSS-a, Stanica Krapina, Valentina Klasiček, djelatnica Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.