Društvo socijalnih radnika Krapinsko-zagorske županije tijekom godine organizira niz edukacija koje su stručno usavršavanje socijalnih djelatnika, a jedno takvo događanje je organizirano jučer u Centru za mlade u Zaboku.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirana je edukacija pod nazivom ”Problematika ovisnosti o psihoaktivnim supstancama” 12.12.2019.godine od 12,00 do 15,00 sati u Zaboku.    Predavačice na skupu su bile dr. Jadranka Ivandić Zimić i prof. dr. sci. Ksenija Butorac. Dr. Ivandić Zimić koja radi u Službi za suzbijanje droga Hrvatskog zavoda na javnom zdravstvu je održala predavanje ‘Mladi i ovisnosti’, te se osvrnula na nedavna istraživanja o problematici zlouporabe droga u kategoriji mladih. Prof. dr. Ksenija Butorac koja je profesorica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i na Visokoj policijskoj školi održala je radionicu „Ponašanje neke osobe nije ta osoba u svojoj ukupnosti, već trenutni izbor koji joj je dostupan- možemo li joj pomoći?“.

Nakon predavanja i radionica slijedila je rasprava sudionika, te zaključci zanimljivog i poučnog stručnog skupa.

Na stručnom skupu sudjelovala je Valentina Klasiček, mag. soc. rada iz Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.