14. lipnja obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi. Tom prilikom iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim darivateljima za sve darovane doze krvi. Ovogodišnja tema ima za cilj potaknuti što veći broj ljudi diljem svijeta da postanu dobrovoljni, neplaćeni davatelji krvi. Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi glasi „Sigurna krv za sve“.

Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije je u znak zahvalnosti dobrovoljnim darivateljima krvi izdalo Spomen knjige darivatelja krvi 100+. Riječ je o muškarcima koji su krv dali 100 i više puta i ženama koje su krv dale 75 i više puta. Izdavanjem Spomen knjige darivatelja krvi 100+ sačuvati će se uspomena na najistaknutije darivatelje- one koji su tiho i nenametljivo činili dobro, darivali dio sebe, poklanjali život i zdravlje bolesnima.

Danas, 14. lipnja 2019. godine, predstavljena je Spomen knjiga darivatelja krvi 100+ Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije. U sklopu svečanosti, održana je i modna revija uniforma Crvenog križa kroz povijest, koju su nosili učenici Srednje škole Krapina, te glazbeni program Vokalne skupine Queentete. Službeni dio predstavljanja Spomen knjige darivatelja krvi 100+ vodili su ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Davor Šimunović i predsjednica Štefica Pasarić. Nazočnima su se obratili i uputili čestitke darivateljima krvi gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek. Nakon službenog dijela, druženje darivatelja i predstavnika Crvenog križa potrajalo je uz okrjepu.

Spomen knjiga darivatelja 100+ izrađena je u jednom primjerku, biti će smještena u prostorima Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i nadopunjavati će se svake godine novim darivateljima.

Svim dobrovoljnim davateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi.

Vjerujemo da će knjiga biti sve punija, a mi bogatiji ljudima koji zaslužuju našu iskrenu zahvalnost.