Dana 9. ožujka 2019., diljem Hrvatske provedena je prva razina natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa ( tri razine natjecanja mladih: gradska, međužupanijska, državna). Na natjecanju se provjerava teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanje ljudskih prava, i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima sa realističko prikazanim situacijama.

Na Gradskom natjecanju ekipa mladih HCK Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, održanom u OŠ Marija Bistrica, prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ Marija Bistrica, a u kategoriji mladih ekipa SŠ Oroslavje.

GDCK D. Stubica čestita pobjednicima i svim ostalim ekipama jer nijanse su presudile.

Zahvaljujemo domaćinu OŠ Marija Bistrica na gostoprimstvu, te načelniku Općine M. Bistrica Josipu Miličkom što je uveličao natjecanje svojim dolaskom.

Velike i iskrene zahvale našim divnim volonterima što se se odazvali u tako velikom broju i sudjelovali u provedbi natjecanja kroz razne “uloge” (od sudaca na praktičnom i teoretskom dijelu natjecanja, “šminkera” , markiranata, komisije za utvrđivanje identiteta natjecatelja, komisije za utvrđivanje i zbrajanje rezultata natjecanja i slično).
Pobjedničke ekipe predstavljat će GDCK D. Stubica na Međužupanijskom natjecanju mladih HCK (Međimurska županija, Varaždinska i KZŽ) koje će se održati 6. travnja 2019., upravo u Donjoj Stubici.