Pri Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije djeluje program Ministarstva zdravstva „Program suzbijanja bolesti ovisnosti i smanjenja štete“.

– smanjenje zdravstvene i socijalne štete nastale kao posljedica ovisnosti o drogama

– prevencija zaraze i daljnjeg širenja HIV/AIDS, hepatitisa i drugih krvno/spolno prenosivih bolesti

– destigmatizacija ovisnika

Nakon završenog programa liječenja, ovisnici se često ne mogu uspješno uklopiti u društvenu sredinu zbog niza razloga, poput stigmatizacije, marginalizacije i socijalne isključenosti. Većoj uspješnosti provedbe programa suzbijanja zlouporabe droga i liječenja ovisnika o drogama pridonosi i kvalitetna provedba programa socijalne integracije ovisnika u zajednici, koja uz  resocijalizaciju ovisnika o drogama i njihovo ponovno uključivanje u društvo treba biti logičan slijed psihosocijalne rehabilitacije.

Tim povodom, s ciljem destigmatizacije ovisnika u lokalnoj zajednici, uključili smo korisnike Terapijske zajednice „Moji dani“, partnera u Program, u provođenje kreativnih radionica s korisnicima Dnevnog boravka 60 plus u GDCK Krapina, kako bi pružili podršku ovisnicima kroz zdrave i konstruktivne životne stilove te ukazali na važnost potpore šire socijalne sredine za uspješno socijalno uključivanje ovisnika u zajednicu, odnosno povratak u društvo.

Nakon održanih kreativnih radionica u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, korisnici Terapijske zajednice “Moji dani” sudjelovali su na radionici povodom obilježavanja Valentinova. Kreativna radionica je održana je 11.02.2019. od 9.00-10.30 sati, izrađivala su se srca od papira, kojima smo onda ukrasili dnevni boravak. Radionice su protekle u ugodnom razgovoru i druženju, međusobnom prihvaćanju i riječima podrške.