Pri Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije djeluje program Ministarstva zdravstva „Program suzbijanja bolesti ovisnosti i smanjenja štete“. Ciljevi Programa su:

  1. smanjenje zdravstvene i socijalne štete nastale kao posljedica ovisnosti o drogama,
  2. prevencija zaraze i daljnjeg širenja HIV/AIDS, hepatitisa i drugih krvno/spolno prenosivih bolesti
  3. destigmatizacija ovisnika

Aktivnosti Programa su i obilježavanje datuma važnih za problematiku ovisnosti s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti.

Tim povodom u Mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.), s ciljem destigmatizacije ovisnika u lokalnoj zajednici, uključili smo korisnike Terapijske zajednice „Moji dani“, partnera u Programu, u provođenje kreativnih radionica s korisnicima Dnevnog boravka 60 plus u GDCK Krapina, kako bi pružili podršku ovisnicima kroz zdrave i konstruktivne životne stilove te ukazali na važnost potpore šire socijalne sredine za uspješno socijalno uključivanje ovisnika u zajednicu, odnosno povratak u društvo.

Prva kreativna radionica je održana je 29.10.2018. od 9.00-10.30 sati, izrađivali su se cvjetni aranžmani povodom blagdana Svih Svetih, a druga radionica je održana je 26.11.2018. od 9.00-10.30 sati, ukrašavale se kuglice za bor. Radionice su protekle u ugodnom razgovoru i druženju, međusobnom prihvaćanju i  riječima podrške.