U srijedu 28. 11. 2018., Ivana Huić sudjelovala je na konferenciji „VolontirAJMO“, koja se održala u prostoru Centra za mlade KZŽ . Glavni cilj konferencije bio je ukazati na značaj volonterstva za zajednicu u ruralnom području te prezentacija rezultata projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“. Konferencijom se ujedno obilježavao i Međunarodni dan volontera koji se svake godine obilježava 05. prosinca kako bi aktivnosti i rad volontera i volonterskih bile što vidljivije na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Nakon predstavljenih rezultata projekta, Dječji zbor „Zabočki mališani“ DND-a Zabok izveo je himnu DND-a te pjesmu „Samo volontiraj“ koja je nastala u sklopu projekta. Uz konferenciju, u cilju poticanja građana i građanki na volonterski rad, otvorena je izložba „Lokalne volonterske aktivnosti/akcije u 2018. godini“.

Nakon razgledavanja izložbe prikazan je  film o razvoju volontiranja na području Krapinsko-zagorske županije „Kaj volontiraš?!“ kojeg su u okviru navedenog projekta snimili učenici/ce Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.