Povodom, 25. listopada,  Dana darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, jučer je pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, župan Damir Jelić upriličio prijem za dobrovoljne darivatelje krvi, ravnatelje društava Crvenog križa s područja Karlovačke županije te predsjednicu i ravnateljicu Društva Crvenog križa Karlovačke županije, Mirjanu Pogačić i Branku Hastor. Na svečanosti održanoj u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ prezentirana je i tzv. „živa knjiga“ – „Darivatelji krvi 100+“ Društva Crvenog križa Karlovačke županije. Predgovor joj je napisao župan Jelić,  i sam darivatelj krvi, čije bi se ime uskoro moglo naći u njoj, budući da je do sada darovao krv 87 puta. Darivatelji krvi temelj su stabilnosti zdravstvenog sustava, a u prošloj godini društva Crvenog križa na području cijele Karlovačke županije prikupila su 5.608 doza krvi istaknula je na početku svečanosti ravnateljica Društva Crvenog križa Karlovačke županije Branka Hastor i dodala:

Društvo Crvenog križa Karlovačke županije izradilo je, nazovimo to  tako, knjigu „Darivatelji krvi 100+“. U njoj se nalaze svi darivatelji krvi koji su na području Karlovačke županije darivali krv 100 i više puta, a takvih je 45. Neizmjerno smo ponosni i zahvalni našim darivateljima; to su ljudi koji su dokaz da pojedinac svojim djelovanjem može mijenjati svijet i učiniti ga boljim.“

Predsjednica Društva Crvenog križa Karlovačke županije Mirjana Pogačić je govoreći na svečanosti  iznijela podatak da na području Karlovačke županije ima između 3,5 i 4 tisuće registriranih darivatelja krvi te posebno zahvalila onima koji su krv darovali 100 i više puta.

Svečanost su uveličali i ravnatelji Društava Crvenog križa susjednih županija: Adela Sočev iz Koprivnice, Đurđica Trbus iz Križevaca i Davor Šimunović iz Krapine.