Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u prostorima Županije je potpisao ugovore s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije, Krešimirom Božićem, i ravnateljem Društva Crvenog križa KZŽ Davorom Šimunovićem o dodjeli sredstava za 2018. godinu. Kako je u uvodnom obraćanju istaknula zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek za rad Društva Crvenog križa KZŽ Županija iz proračuna izdvaja više od zakonom predviđenog postotka. Predviđena sredstva u 2018. godini su 390 tisuća kuna.

Sredstva koja ćemo dobiti u ovoj godini, bit će, između ostaloga, namijenjena za ujednačavanje rada svih gradskih društava Crvenog križa, a isto tako i za poboljšanje uvjeta u samom Društvu Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije, kroz naše najpoznatije djelatnosti, a to su dobrovoljno darivanje krvi, po čemu redovito zauzimamo prvo ili drugo mjesto u Republici Hrvatskoj, sa 7,5 posto na sto stanovnika, te zaštita i spašavanje, po čemu smo također važan segment u Republici Hrvatskoj – rekao je Davor Šimunović, zahvalivši županu i Krapinsko-zagorskoj županiji na ovoj potpori.
Župan Kolar je pak rekao kako je zadovoljan radom Društva Crvenog križa KZŽ koje je najbolje u Republici Hrvatskoj. Osim dobrovoljnog darivanja krvi i postotka od 7,5% u Krapinsko-zagorskoj županiji istakao je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina s postotkom od preko 11%, ali i druga Društva Crvenog križa. Također je istakao da je Društvo Crvenog križa KZŽ unatrag nekoliko godina prisutno u RH kod svih većih katastrofa od poplava u Slavoniji, migrantske krize i prošlogodišnjih poplava u Zadru.