U petak, 02. lipnja obilježen je Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga (26. lipnja).

Obilježavanje su organizirali Krapinsko-zagorska županija, Grad Klanjec i Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Krapinsko-zagorske županije, kao koordinativno i savjetodavno  tijelo koje se bavi prevencijom i problematikom ovisnosti. Povodom navedenih datuma se tradicionalno, kao jedno od brojnih preventivnih akcija i programa koje se tijekom cijele godine provode u zagorskim školama, organizira događanje koje ima za cilj promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih. Ove je godine na edukativnom pješačenju na Cesargrad iznad Klanjca sudjelovalo preko 200 učenika s područja Krapinsko-zagorske županije.

Suradnici u provođenju ovog događanja bili su Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, Zavod za javno zdravstvo KZŽ, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, Policijska uprava krapinsko-zagorska, Hrvatska gorska služba spašavanja, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ, Planinarsko društvo Cesargrad Klanjec, Zavod za hitnu medicinu KZŽ, Dom zdravlja KZŽ, Centar za socijalnu skrb Krapina – Podružnica obiteljski centar KZŽ.