Od 11.-14. svibnja 2017. godine u Sisku je održano 21. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecalo se 120 učenika, pobjednika gradskih, odnosno međužupanijskih natjecanja, u dvije kategorije: podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole). Samom natjecanju prethodile su brojne edukativne i zabavne aktivnosti kroz koje su svi sudionici imali priliku predstaviti kraj iz kojeg dolaze, predstaviti članove svoje ekipe te kroz igru „Potraga za blagom“ upoznati grad Sisak i njegove znamenitosti. Smještaj je za natjecatelje bio organiziran u športskoj dvorani osnovne škole 22. lipnja koja je ujedno bila i domaćin natjecanja. Prehranu su osiguravali profesionalni kuhari volonteri Crvenog križa, a pripremana je u školskoj i terenskoj kuhinji.

Samo natjecanje se održalo u subotu 13. svibnja na 20 atraktivnih lokacija na kojima su realistično prikazane situacije u kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje prve pomoći. Za potrebe natjecanja u gradu je podignuto 10 šatora, a svi građani su imali priliku pratiti natjecanje i uz to nešto i naučiti. Ove godine, pobjedu je u kategoriji podmlatka odnijela ekipa GDCK Split, a u kategoriji mladih ekipa GDCK Osijek.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održana je na gradskom Korzu. Nakon proglašenja je organizirana bakljada po uzoru na onu u Solferinu, a natjecanje je zatvoreno koncertom grupe Pavel.