Hrvatski Crveni križ, najveća humanitarna organizacija u Republici Hrvatskoj, 7. svibnja 2017. godine obilježila je Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca (8. svibnja), ali i početak Tjedna Crvenoga križa u Hrvatskoj (od 8. do 15. svibnja).  Toga dana od 10 sati na zagrebačkom Jarunu održala se velika Smotra na kojoj su javnosti prikazane sve humanitarne aktivnosti uz pomoć kojih pridonosimo društvenoj dobrobiti (prevencija ovisnosti, prva pomoć, mladi i volontiranje, briga o vodi, sanitaciji i higijeni u katastrofama, asanacija bunara, promocija zdravlja, podjela humanitarne pomoći, skrb o starima i nemoćnima, posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala, darivanje krvi, psihosocijalna podrška u krizama, služba traženja, zaštita izbjeglica i migranata…). Svi posjetitelji imali su priliku vidjeti pravo šatorsko naselje (više od 30 šatora) kakvo se gradi u kriznim situacijama te tako osjetiti atmosferu djelovanja u terenskim uvjetima. Građani su pogledali i opremu Crvenoga križa koja se koristi kako u kriznim, tako i u mirnodopskim uvjetima (čamci za spašavanje, pročišćivači vode, terenske kuhinje, šatori, pumpe, agregati, isušivači prostora…) te kušali grah koji se kuhao u terenskoj kuhinji. Središnji događaj bila je atraktivna vježba spašavanja života na vodi u kojoj su sudjelovali članovi interventnih timova. Odmah nakon te vježbe, posjetitelji su imali prilike vidjeti kako izgleda hitna dostava humanitarne pomoći u kojoj je sudjelovao vojni helikopter.

Cilj smotre bio je i testiranje i prezentiranje snaga HCK, te okupljanje pripadnika interventnih timova iz cijele Hrvatske.

Pripadnici interventnih timova vođeni instruktorima su od 05. svibnja, koristeći svu raspoloživu opremu podigli kamp u kojem su se prezentirale sve aktivnosti HCK građanstvu i uzvanicima.

Iz Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije od 05. do 07. svibnja u podizanju kampa sudjelovala su tri člana: Zoran Babić (GDCK Krapina), Mario Vodopija (GDCK Klanjec) i Dragutin Muranić (GDCK Klanjec), te tri instruktora interventnih timova Valentina Klasiček (DCK KZŽ), Maja Rešetar (GDCK Donja Stubica) i Zdenko Babić (GDCK Krapina).