U subotu 8. travnja 2017. godine održano je IX. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Osnovnoj školi Donji Kraljevec u Međimurskoj županiji. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 19 ekipa iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije i to: 11 ekipa podmlatka i 8 ekipa mladeži.

Osnovne škole koje su sudjelovale na natjecanju su: OŠ Stubičke Toplice, OŠ Lijepa naša Tuhelj, OŠ Đurmanec, OŠ Đure Prejca Desinić, OŠ Veliko Trgovišće, OŠ Franje Horvata Kiša Lobor, VI. OŠ Varaždin, OŠ Grofa Janka Draškovića Klenovnik, OŠ Hodošan, OŠ Ljubeščica i OŠ Sveti Đurđ.

Srednje škole koje su sudjelovale na natjecanju su: SŠ Oroslavje, SŠ Krapina, SŠ Pregrada, Gimnazija Antuna Gustava Matoša, SŠ Zlatar, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, SŠ Maruševec i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin.

U kategoriji podmlatka prvo mjesto zauzela je ekipa OŠ Grofa Janka Draškovića Klenovnik sa 108,43 bodova od ukupno mogućih 120 bodova, drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Hodošan sa 106,10 bodova, a treće mjesto zauzela je ekipa OŠ Ljubeščica sa 105,40 bodova.

U kategoriji mladeži prvo mjesto zauzela je ekipa SŠ Krapina sa 117,00 bodova od ukupno 120 mogućih bodova, drugo mjesto zauzela je ekipa SŠ Oroslavje sa 113,03 bodova, a treće mjesto zauzela je ekipa mladeži Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec sa 112,57 bodova.

Na 21. Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u Sisku 13. svibnja 2017.god. sudjelovat će ekipe OŠ Grofa Janka Draškovića Klenovnik i SŠ Krapina.