U četvrtak, 02. ožujka 2017. godine u Pregradi je održana svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske

Svečanoj sjednici prisustvovali su i obratili se nazočnima, načelnik stožera Anđelko Ferek-Jambrek , koji je tom prilikom istaknuo kako je, zahvaljujući znatnim ulaganjima u opremu i edukaciju za potrebe Civilne zaštite Krapinsko-zagorska županija u samom vrhu RH, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Svečanoj sjednici nazočile su i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, saborska zastupnica Marija Puh te zagorski gradonačelnici i načelnici.

O provedenim aktivnostima u 2016. godini govorili su predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Krapina i Županijskog Centra 112, Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Krapina, Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, županijskog Zavoda za hitnu medicinu, Policijske uprave Krapinsko-zagorske, te ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije. Na prostoru ispred zgrade Grada Pregrade bila je izložena oprema operativnih snaga civilne zaštite, koju su sa zanimanjem razgledali građani, a posebno oduševljenje izazvala je kod mnogobrojne djece.

Djelatnici Društva Crvenog križa KZŽ, Gradskog društva Crvenog križa Krapina i Gradskog društva Crvenog križa Pregrada prezentirali su Vozilo za komunikaciju i podršku i opremu za zaštitu i spašavanje Gradskog društva Crvenog križa Krapina i Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.