Hrvatski Crveni križ je 30. rujna 2016. godine potpisao Ugovor o bespovratnoj dodjeli sredstava za projekt “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku” u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014 – 2020. FEAD u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći”. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, a partneri su; GDCK Duga Resa, Karlovac, Ogulin, Ozalj, Slunj, Vojnić, Čakovec, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof, Varaždin, Donja Stubica, Klanjec, Krapina, Pregrada, Zabok, Zlatar, Đurđevac, Koprivnica, Križevci, Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica i Samobor.

U razdoblju od 01. do 03. veljače 2017. godine Hrvatski Crveni križ je u Toplicama Lešće organizirao zajedničke radionice i sastanak o provedbi FEAD projekta. Na radionicama i sastanku razgovaralo se o mogućim problemima u provedbi samog projekta, prihvatu i skladištenju paketa hrane i higijene i dr. Partneri projekta: Gradska društva Crvenog križa dijelit će pakete korisnicima Zajamčene minimalne naknade na svojem području djelovanja  i to prema popisima dobivenima od nadležnih Centara za socijalnu skrb.

Radionicama u Toplicama Lešće prisustvovali su zaposlenici svih Gradska društva Crvenog križa iz naše županije, a otiši su svi zajedno kombi vozilom Društva Crvenog križa krapinsko-zagorske županije.