U Krapini je povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, 02. ožujka održana svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije na kojoj su predstavljene aktivnosti Stožera tijekom prošle godine. Na početku se prisutnima obratio načelnik Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber koji je naglasio kako su protekle dvije godine bile veoma izazovne te je zbog toga veoma važno da postoji dobra koordinacija između članova Stožera odnosno žurnih službi.

Predstavnici službi civilne zaštite su se osvrnuli na rad službi u protekle dvije godine koje su bile u znaku pandemije, te saniranja posljedica potresa, velikih požara, ali i elementarnih nepogoda kao što su tuča, suša i poplava. Svoje aktivnosti i rezultate u prošloj godini prezentirali su načelnik Stožera Stjepan Skuliber, voditelj Službe civilne zaštite Krapina Miro Klasiček, ravnatelj Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije Davor Šimunović, pročelnik HGSS Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak, načelnik PU krapinsko – zagorske Željko Košutić, ravnatelji OB Zabok, Specijalne bolnice Krapinske Toplice i Stubičke Toplice, Tihomir Vančina, Danijel Javorić i Zorica Capar, županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan, koji su se složili da je u proteklom razdoblju pandemija koronavirusa zasigurno bila jedan od najvećih izazova.

Župan Željko Kolar je rekao da je važno da su hitne službe dobro opremljene i dobro educirane te da su stvoreni dobri uvjeti rada kako bi službe mogle raditi ono za što su osposobljene. Uputio je i zahvalu svim djelatnicima hitnih službi te istaknuo i daljnju podršku Županije.