U subotu 02.04.2022. g. u Tuhlju je osnovan Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa  Klanjec. Održana je osnivačka skupština, izabrano je vodstvo i započeli su s radom. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Sara Fekeža i Mihael Ban, a Pomladak OŠ Lijepa naša iz Tuhlja izveo je pokaznu vježbu pružanja prve pomoći.

U Upravni odbor izabrani su Stjepan Babić, Ana Marić i Antun Slaviček, dok je za voditeljicu izabrana Veronika Barlović. Na skupštini je predstavljen i usvojen Plan rada Kluba mladih za 2022. godinu.

Uz mlade, skupštini su prisustvovali Ivana Zadražil Vorberger, voditeljica Službe za rad s mladima Hrvatskog Crvenog križa, Davor Šimunović, ravnatelj DCK KZŽ, Mladen Hercigonja, načelnik općine Tuhelj, Maja Preglej, članica Odbora GDCK Klanjec, Mario Harapin, ravnatelj GDCK Klanjec, Davor Žažar, predsjednik GDCK Klanjec i David Koletić, zamjenik predsjednika Savjeta mladih Općine Tuhelj te predstavnici donatora.

Prigodan dar Klubu mladih uručio je ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije Davor Šimunović te istaknuo da će i financijskim sredstvima pripomoći da se ovaj prostor uredi i opremi kako bi se stvorili adekvatni uvjeti za vježbanje prve pomoći i provođenje aktivnosti mladih Crvenog križa.