U velikom potresu od 29. prosinca 2020. godine su najviše pogođena područja oko Petrinje i Siska, zbog čega je s područja Krapinsko-zagorske županije u pomoć već upućeno više vrsta pomoći, koja će se nastaviti pružati i u narednom razdoblju.

Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije je na stradalo područje uputilo pokretnu kuhinju i kombi vozilo s 9 članova interventnog tima, među kojima su i stručnjaci za psihosocijalnu pomoć.

Zahvaljujemo građanima koji su u velikom broju ponudili pomoć stradalom području. Za koordinaciju volontera u pružanju pomoći zadužena su Gradska društva Crvenog križa: Donja Stubica, Klanjec, Krapina, Pregrada, Zabok i Zlatar (https://dckkzz-krapina.hr/kontakti/), stoga molimo sve potencijalne volontere da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa na području svojeg prebivališta, koje će ih u slučaju potrebe kontaktirati. Također, sva Gradska društva Crvenog križa će sutra, 30. prosinca 2020. godine u vremenu od 7 do 17 sati prikupljati : deke, zimsku odjeću i suhu hranu koja će se dostaviti na područja pogođena potresom.