Dječji vrtić ”Bubamara”, Patronažna služba i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, već tradiocionalno , obilježili su Međunarodni dan starijih osoba. Obilježavanje je provedeno  1. listopada, u prostorima  Stub klub-a, u Donjoj Stubici.

Djeca i tete Dječjeg vrtića ”Bubamara” pripremili su veseli program, a patronažne sestre Doma zdravlja, ispostava Donja Stubica,  provodile su mjerenja vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi. Aktivnost je podržala tvrtka ” Salvus” sa donacijom trakica za mjerenje šećera, te prigodnim pokonima za starije osobe.

Susretu su nazočili i gradonačelnik Grada Donja Stubica,  Nikola Gospočić,  voditeljica projekta Mi pomažemo starijima ( MIPOS) , Valentina Đurek, te korisnici  projekta MIPOS i njihove gerontodomaćice.

Međunarodni dan starijih osoba, obilježava se svake godine od 1991. Ovogodišnji slogan je ”Putovanje prema dobnoj jednakosti”. Na taj način želi se potaknuti  zemlje diljem svijeta na razvoj strateških programa kojima će unaprijediti zdravo starenje i kvaliteta života osoba starije dobi.

Zahvala svima, a posebno najmlađima, koji su svojim nastupom razveselili vlastite, a i tuđe bake i djedove.