Društvo sportskih igara učenika i ove je godine organiziralo 18. po redu, susrete mladih i sportska natjecanja na županijskom nivou, pod geslom “Rekreacijom do zdravlja i protiv droge”. Nakon završetka školske godine djeca imaju mnogo slobodnog vremena, te im se ovakvim sadržajima želi omogućiti da se bave sportom. Svake se godine, učenici osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije natječu u raznim disciplinama: mali nogomet, ulična košarka, rukomet, stolni tenis, tenis, šah, badminton, odbojka na pijesku, cross, graničar, biciklizam i štafetne igre.

Trodnevna županijska završnica odigrala se na sportskim terenima i bazenima Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama 08. – 10. srpnja 2019. godine u kojoj je sudjelovalo 380 učenika. Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije dalo je podršku ovom susretu na način da je osiguravalo učesnike natjecanja s 2 zdravstvena djelatnika i 2 spasioca na bazenima.

Zdravstvene djelatnice imale su nekoliko intervencija vezano uz porezotine, ogrebotine i jedna ozljeda nosa. Navedene aktivnosti Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije su podržane preko projekta „Sigurnost na vodi“- Službe za spašavanje života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.