Velikom pokaznom vježbom obrane od terorizma započela je međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja koju organizira Veleučilište Velika Gorica od 24. do 26. svibnja. Na poligonu u Stubičkoj Slatini 24. svibnja održana je pokazna vježba u kojoj su sudjelovali pripadnici državnih institucija i ustanova – pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova – Antiteroristička jedinica Lučko, Državne uprave za zaštitu i spašavanje s Državnom intervencijskom postrojbom civilne zaštite, javne vatrogasne postrojbe Zagreba i Zaboka, DVD-om Stubička Slatina, Hrvatskog Crvenog križa, te DOK-ING-om i Pirotehnikom Mirnovec.

Hrvatski Crveni križ predstavljali su pripadnici interventnog tima Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i Nacionalnog društva. Volonteri i djelatnici bili su iz GDCK Donja Stubica, GDCK Klanjec, GDCK Krapina, GDCK Pregrada i GDCK Zabok. U sklopu vježbe prikazane su aktivnosti pružanja psihosocijalne podrške, službe traženja i zbrinjavanja evakuiranih osoba, te realističan prikaz ozljeda.

Istaknuta je velika važnost koordinacije svih službi, institucija i organizacija unutar sustava zaštite i spašavanja što je i bilo uspješno demonstrirano tijekom vježbe.

Međunarodna konferencija nastavila se službenim otvorenjem u 17 sati u Tuhelju, u hotelu Well. Nakon uvodnog pozdrava dekana Veleučilišta Ivana Totha, goste je pozdravio i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek.

Hrvatski Crveni križ je kao partner dobio promo prostor na konferenciji, te je djelatnica Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije tijekom dva dana održavanja konferencije u Tuhlju, 25. i 26. svibnja, predstavljala aktivnosti Crvenog križa u pripremi i odgovoru na katastrofe zainteresiranim sudionicima.